2M CIVIL ENGINEERING

thoughts impressions and reviews

WELCOME TO OUR BLOG
CONTINUE READING

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

cityscape

Υποβολή Δηλώσεων

Από την 1η Φεβρουαρίου ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων και καλούνται όλοι όσοι έχουν δικαίωμα επί ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των Δήμων Τεμπών, Ελασσόνας και Τυρνάβου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους.

Με τον όρο δικαίωμα εννοείται η ψιλή ή πλήρης κυριότητα ή επικαρπία ή οποιαδήποτε άλλη δουλεία.

Η δήλωση αφορά το δικαίωμα και όχι το ακίνητο που σημαίνει οτι αν σε ένα ακίνητο έχουν δικαιώματα τρείς (3) συνιδιοκτήτες θα πρέπει να γίνουν τρείς (3) ξεχωριστές δηλώσεις.

map

Προθεσμίες

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων λήγει στις 3-5-2016 για τους κατοίκους της ημεδαπής και την 1-8-2016 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο

Προετοιμαστείτε έγκαιρα

Αναζητήστε στο αρχείο σας  αντίγραφα των συμβολαίων (ή άλλων εγγράφων) που τεκμηριώνουν τα δικαιώματα που έχετε σε ακίνητα και των πιστοποιητικών μεταγραφής τους.

Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στον συμβολαιογράφο που συντάχθηκε η σχετική πράξη ή στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο.

Χρησικτησία

Στην περίπτωση που το δικαίωμά σας το έχετε αποκτήσει με χρησικτησία, αν δεν υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση, θα χρειαστεί να υποβάλετε διάφορα έγγραφα που αποδεικνύουν τη χρησικτησία (π.χ. λογαριασμοί ή τέλη συνδεσης με ΔΕΗ ή ΟΤΕ, μισθωτήρια, αποδεικτικά επιδότησης, πράξη αναγνώρισης ορίων κ.λ.π.

Αναλαμβάνουμε

  • Τη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών για την υποβολή του φακέλου.
  • Το γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου
  • Τη σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος του ακινήτου για τις περιπτώσεις που απαιτείται ή το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης
  • Τη συμπλήρωση και υποβολή της δήλωσης κτηματογράφησης.
  • Τον υπολογισμό του τέλους κτηματογράφησης και την καταβολή του ηλεκτρονικά ( μέσω e-banking)

 

Μότσιος Αλέξανδρος & Μότσιος Ευθύμιος

Διεύθυνση: Παπακυριαζή 37-43

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2410253439 & 6970885689 & 6970885688

 

 


Προς παραταση 6 μηνων για τα αυθαιρετα

Στόχος του υπουργείου είναι η παράταση που θα δοθεί να είναι περιορισμένης κλίμακας και να προσελκύσει όσο γίνεται περισσότερους πολίτες, μέχρι η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναμόρφωση του νόμου για τα αυθαίρετα με χωροταξικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Σχεδιάζεται μια κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τον χρόνο υποβολής της δήλωσης και εκπτώσεις στα ασθενή κοινωνικά στρώματα, κάτι που θα αποτελέσει κίνητρο ένταξης στο νόμο για τα αυθαίρετα όσων αδυνατούσαν για οικονομικούς λόγους.

Οι νέες ρυθμίσεις πιθανόν να είναι έτοιμες τον προσεχή Απρίλιο ώστε με τη διαβούλευση και την ψήφιση του νόμου, το νέο θεσμικό πλαίσιο να είναι ολοκληρωμένο μέσα στο α’ εξάμηνο του 2016.

Αν τηρηθεί το πλάνο του υπουργείου, η παράταση του νόμου θα είναι περίπου έξι μήνες, διάστημα που θα πρέπει οι πολίτες να εκμεταλλευτούν για να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα με ευνοϊκούς όρους.


ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΕΙΟΥ

Το 2013 αναλάβαμε εξ’ όλοκλήρου την ανακαίνιση και την άδεια λειτουργίας του ιατρείου της νεογνολόγου – παιδιάτρου Ευανθίας Κανταρτζή – Λυτροκάπη στην οδό Νεοφύτου 1 στη Λάρισα.
TMC_2993
Στόχος του σχεδιασμού ήταν η  δημιουργία ενός ιατρείου που να αποτελείται απο γενικό χώρο αναμονής, ειδικό χώρο αναμονής για τα νεογνά, χώρο φροντίδας & θηλασμού και να προσφέρει ένα οικείο περιβάλλον στα παιδιά και τους νέους γονείς. Read more


When you want to know how really things work, study them when they’re coming apart.
William Gibson

Engineering-Quotes-William